Rakott káposzta
Hozzávalók:
- 1kg savanyú káposzta
- 1 bögre rizs
- fél kg darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl olaj
- 20 dkg császár szalonna
- 1 közepes rúd füstölt kolbász
- 2 pohár tejföl
- só, bors, pirospaprika
Elkészítés:
A császárszalonnát kicsi kockákra vágjuk, és zsírjára pirítjuk egy fél dl olajjal, majd belekeverjük a savanyú káposztát, és szép barnásra sütjük. Közben a fej vöröshagymát kockákra vágjuk, üvegesre pároljuk a maradék olajon, rádobjuk a darált sertéshúst, amit sózunk, borsozunk, paprikázunk, megsütjük a húst. A rizst kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. Egy tepsit vagy tűzálló tálat kiolajozunk, aztán belesimítjuk a sült káposzta felét, majd erre a rizst, a darált husit, arra pedig rákarikázzuk a kolbászt, végül a tetejét beborítjuk a maradék káposztával, beborítjuk az egészet tejföllel és előmelegített 180 C-os légkeveréses sütőben kb. fél órát, sütjük. Figyeljük, és ha kezd barnulni a tetején a tejföl, akkor készen van.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése