2009. nov. 16.

Lecsós szelet


Hozzávalók:

- Fél kg hús

- 2 nagyobb fej vöröshagyma

- 4 db tv paprika

- 4 db közepes paradicsom

(télen a paprika és paradicsom helyettesíthető üveges lecsóval)

- 6 gerezd fokhagyma

- só, olaj

Elkészítés:

A paprikát megpucoljuk, kiszedjük a csutkáját, majd vékony karikákra vágjuk, a paradicsomot forró vízbe dobjuk egy percre, lehúzzuk a bőrét, majd kockákra vágjuk.(üveges lecsónál értelemszerűen ez a lépés kimarad). A husit szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd besózzuk, és kettő gerezd fokhagymát péppé zúzunk, és ezzel bekenjük a húsokat. Ezután lisztbe forgatjuk, és forró olajon mindkét oldalukat hirtelen megsütjük. Kiszedjük egy tányérra a husikat, majd a visszamaradt olajba vágjuk karikákra a vöröshagymákat, és ezt üvegesre sütjük. Erre rakjuk a paprikát és paradicsomot, és fedő alatt hagyjuk megpuhulni. A többi fokhagymát is péppé zúzzuk, hozzáadjuk, sózzuk ízlés szerint. (Üvegesnél csak ráborítjuk az üveg lecsót a hagymára). Majd mikor már félig megpuhultak a zöldségek visszarakjuk a husikat a lecsóba, hagyjuk fedő alatt összesülni. Ha zsírjára sült készen is van.

Javasolt köret: tarhonya vagy rizs

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP