2009. febr. 4.

Sajtos tejfölös lángos





Hozzávalók:

Lángoshoz:
- 50 dkg liszt,
- 2 db főtt tört burgonya,
- 3 dkg élesztő,
- 5-6 dl tej,
- cukor,
- 1/2 dkg só.

Fokhagyma léhez:
- 1/2 dl víz,
- mokkáskanál só,
- 2 gerezd apróra vágott fokhagyma.

Sütéshez olaj.
Ízesítéshez tejföl és reszelt trappista sajt.

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk kevés cukorral, majd a hozzávalókkal együtt jól összedolgozzuk. Fél órát kelesztjük meleg helyen, majd lisztes kézzel öklömnyi tésztadarabokat tányér méretűre húzunk. Forró olajban sütjük. Kb egy-két perc után a második oldalt aranysárgára sütjük, majd lecsepegtetjük.
A kisült lángost megkenjük a fokhagymás lével, tejföllel és reszelt sajttal.

A maradék lángos zacskóban, hűtőben 1 hétig is eláll.

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP