2009. febr. 3.

Fehérboros zellerkrémleves tojáskockákkal



HOZZÁVALÓK:

- 5 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor zellerlevél
- 2 evőkanál liszt
- 8 dl zöldségleves
- 2 dl száraz fehérbor
- 1,5 dl tejszín
- 4 tojás
- 3 evőkanál olívaolaj
- őrölt bors, só



ELKÉSZÍTÉS:

Az olvasztott vajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, majd a vékonyra metélt zellerlevelet, és pirítsuk még 3-4 percig. Szórjuk meg a liszttel, keverjük össze, és szakaszosan öntsük fel a zöldséglevessel. Amikor felforrt, öntsük bele a bort, és lassú tűzön főzzük 20 percig. Ezután turmixoljuk össze, adjuk hozzá a tejszínt, majd amikor újból felforrt, sózzuk, borsozzuk meg, és húzzuk le a tűzről. A levesbetéthez a tojásokat a sóval, borssal keverjük simára, és a közepesen forró olajban mindkét oldalát süssük meg. Tálaláskor a forró levest szórjuk meg a kisebb kockákra vágott sült tojással.

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP