2009. febr. 22.

Rakott krumpli


Hozzávalók:

- 1 kg burgonya,
- 6 tojás,
- 10 dkg füstölt kolbász,
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 5 dl tejföl,
- diónyi vaj,
- só

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzöm, majd hideg víz alatt lehűtöm, meghámozom és felkarikázom. A tojásokat keményre főzöm, meghámozom és felkarikázom, ugyanígy a kolbászt is. (a kolbászt hideg víz alatt megmosom, úgy könnyen lejön a héjja).

Kivajazok vagy olajjal bekenek egy tűzálló tálat. Az aljára fektetek egy sor krumplit, rá egy sor tojást, majd egy sor kolbászt és meglocsolom a tejföllel. A krumplit soronként meg szoktam sózni. Így rétegezem tovább, a tetejére egy sor tejföllel meglocsolt burgonya jut. Előmelegített forró sütőben addig süstöm, amíg pirosas színű lesz a teteje, és "bugyog a lében".

A tetejét meg lehet szórni reszelt sajttal is.
Ha kevés a tejföl, egy kanál liszttel és tejjel bővítem.

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP