Kakasleves csigatésztával
HOZZÁVALÓK:
- 1 kisebb kakas
- 30 dkg sárgarépa
- 2 darab fehérrépa
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fél zellergumó
- fél karalábé
- negyed kelkáposzta
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csipet sáfrány
- bors
- só
- 18 dkg csigatészta
ELKÉSZÍTÉS:
Az előkészített kakast hideg vízben tegyük fel főni. Amíg a víz felforr, hámozzuk meg a zöldségeket. Minden olyan zöldséget használjunk, amit húsleves főzésénél egyébként is szoktunk. Amikor a víz felforrt, szedjük le a keletkező habot, és zöldségeljük be", majd tartsuk éppen csak gyöngyöző forrásban. Sóval, egész borssal ízesítsük. Ha úgy látjuk, hogy a leves nagyon sápadt, kevés sáfránnyal szép színt adhatunk neki. Közben főzzük meg a csigatésztát. Amikor a hús megpuhult, óvatosan, hogy ne keverjük fel a levest, vegyük ki, és daraboljuk fel. Minden csészébe tálaljunk a húsból, zöldségből, csigatésztából, és merjük rá a forró levest. Frissen vágott petrezselyemmel díszítsük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése