2009. febr. 20.

Jércemellből készült erőleves



HOZZÁVALÓK:

- 40-40 dkg jércemell és csontos marhahús
- 4 főtt fürjtojás
- 3 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- fél zellergumó
- fél karalábé
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- pár szem bors
- pár szem szegfűbors
- só



ELKÉSZÍTÉS:

A zöldségeket felaprítjuk, a húsokat leöblítjük, és a többi nyersanyaggal együtt hideg vízben feltesszük főni. Egészben beletesszük a hagymát, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és kis lángon legalább másfél óráig főzzük. Amikor felforr, leszedjük a habját, és hagyjuk tovább gyöngyözni. A jércehús előbb megpuhul, mint a marhahús, ezért előbb kell kiszedni a levesből. Amikor a marhahús is megfőtt, leszűrjük a levest, a csontokról lefejtjük a húst, és a zöldségekkel, a fürjtojásokkal együtt visszatesszük a levesbe. Egyet forralunk rajta, szükség szerint utóízesítjük, és forrón tálaljuk.

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP