2009. febr. 9.

Gyömbéres kínaikel-leves



HOZZÁVALÓK:

- 75 dkg kínai kel
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 cm-es darabka gyömbér
- 4 mogyoróhagyma
- 1,25 liter csirkehúsleves (leveskockából)
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál száraz fehérbor
- 10 dkg rizs
- 1 kávéskanál szezámolaj
- őrölt bors
- só



ELKÉSZÍTÉS:

A kínai kelt leveleire szedjük, és apróra vágjuk. Az olajban megfuttatjuk a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért, majd beleöntjük a forró húslevest, és hozzáadjuk a rizst. 30 percig kis lángon főzzük, majd az apróra vágott kelt meg a felkockázott hagymát is beletesszük, és még 5-7 percig főzzük, hogy a kel puha legyen, és enyhén színt kapjon. A főzés végén sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a bort meg a szezámolajat, és csészékben, forrón tálaljuk.

Jó tudni:
A kínai szezámolaj íze sokkal erőteljesebb, mint a hazai szezámolajé. A kínaiak egyik fő főzési alapanyagként használják.

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP