2009. febr. 10.

Hagymaleves



HOZZÁVALÓK:

- 50 dkg vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 liter zöldségleves (leveskockából)
- kakukkfű, petrezselyem, babérlevél vegyes fűszernövény
- 1 száraz bagett
- 10 dkg reszelt sajt
- 3 evőkanál olaj
- őrölt bors
- só



ELKÉSZÍTÉS:

A hagymát vékonyan felszeleteljük. Serpenyőben, a vajban és az olajban, kislángon, állandóan kevergetve üvegesre fonnyasztjuk a hagymát. Ráöntjük a bort, és közepes lángon, gyakran kevergetve pároljuk, amíg a hagyma a bort teljesen magába szívja. Ráöntjük a zöldségleves felét, felforraljuk, és közepes lángon 10 percig pároljuk. Beletesszük a fűszercsokrot, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a maradék levessel, és kislángon 50 percig főzzük, majd a fűszercsokrot kiszedjük. A bagettet vékonyra szeleteljük, tepsibe tesszük, és forró sütűben aranybarnára pirítjuk. Tűzálló levesestányérokba elosztjuk a kenyérszeleteket, rámerjük a levest, megszórjuk reszelt sajttal, és 15 percre forró sütőbe toljuk, amíg a sajt elolvad.


Ha tehetjük, karakteres ízű kemény sajtot válasszunk, ementálit vagy gruyere-t.

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP