2009. febr. 4.

Fejtettbableves gazdagon



HOZZÁVALÓK:

- 50 dkg fejtett bab
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- őrölt bors, só
- 1,5 evőkanál liszt
- fél dl olívaolaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 3 szál zeller
- 1-1 zöldpaprika, paradicsom



ELKÉSZÍTÉS:

Tegyük fazékba a fejtett babot, a kockákra vágott sárga- és fehérrépát, öntsük fel 1,2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk meg, és tegyük fel főni. Készítsünk világos rántást, majd húzzuk félre a tűzről, és keverjük bele a finomra vágott hagymát, fokhagymát. Szórjuk meg pirospaprikával, és kevés hideg vízzel keverjük simára. Amikor a bab és a zöldségek is megpuhultak, rántsuk be, és szórjuk bele a felaprított zellerlevelet, paprikát meg paradicsomot. Ha felforrt, tegyük takarékra, és pár perc főzés után forrón tálaljuk.

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP