2009. febr. 5.

Fokhagymakrémleves sült tojáskockákkal



HOZZÁVALÓK:

- 2 nagy fej fokhagyma
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 9 dl zöldségleves
- 1 dl száraz fehérbor
- 1,5 dl habtejszín
- só, őrölt bors

a sült tojáshoz:
- 2 tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kis csokor snidling
- só, őrölt bors



ELKÉSZÍTÉS:


A megtisztított fokhagymagerezdeket nagyobb darabokra vágjuk, majd az olvasztott vajban kicsit megpirítjuk. Megszórjuk a liszttel, összekeverjül, és felöntjük a zöldséglevessel meg a borral. Jól összekeverjük, felforraljuk, és lassú tűzön tovább főzzük. Közben a tojásokat keverőtálba ütjük, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük, és villával kicsit habosra keverjük. A serpenyőben felforrósított olívaolajba öntjük, és mindkét oldalát pirosra sütjük. Amikor elkészült, még melegen kis kockákra vágjuk. A megfőtt levest krémesre turmixoljuk, visszatesszük a tűzre, sózzuk, borsozzuk, és hozzáöntjük a kevés forró lével elkevert tejszínt. Amikor újból felforrt, lehúzzuk a tűzről, forrón tányérokba szedjük, a tetejét megszórjuk tojáskockákkal és snidlinggel.

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP