2009. febr. 2.

Fehérboros póréhagymaleves



HOZZÁVALÓK:

- 1 nagy póréhagyma
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 liter zöldségleves
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 csokor petrezselyem
- 1,5 dl tejszín
- só, őrölt bors

a levesbetéthez:
- 2 dl sűrű, sós palacsintatészta
- a sütéshez 3 dl olaj



ELKÉSZÍTÉS:

A póréhagymát vágjuk fél centi vastag szeletekre, futtassuk meg a forró vajban, és szórjuk meg a liszttel. Kevergetve engedjük fel a zöldséglevessel, forraljuk fel, és öntsük hozzá a bort. Lassú tűzön főzzük tovább, közben ízesítsük sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel. Amikor megfőtt a leves, a tejszínt kevés forró lével keverjük el, öntsük vissza a levesbe, és húzzuk le a tűzről. A levesbetéthez készítsünk hagyományos sós, sűrű palacsintatésztát. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, a palacsintatésztát az olaj felett öntsük egy apró lyukú tésztaszűrőbe, és kanállal kevergetve csepegtessük az olajba. Az apró tésztacseppek a forró olajban gyorsan pirosra sülnek. Szűrőkanállal papírtörlőre téve jól csepegtessük le. Tálaláskor a levest szedjük tányérba vagy leveses csészébe, szórjuk meg kevés leves gyönggyel. A leves gyöngyöt külön edénykében is kínálhatjuk mellé.

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP