2009. febr. 1.

Fehérboros hagymaleves maceszgombóccal



HOZZÁVALÓK:

- 5 dkg vaj
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- 8 dl zöldségleves
- 1,5 dl száraz fehérbor
- só, őrölt bors
- 1 dl tejföl

a maceszgombóchoz:
- 15 dkg macesz
- 5 dkg libazsír
- 2 tojás
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 5 dl zöldségleves
- kevés reszelt szerecsendió őrölt bors



ELKÉSZÍTÉS:

A forró vajban futassuk meg a hagymát, szórjuk meg a liszttel, keverjük össze, és öntsük fel a levessel meg a borral. Jól keverjük össze, amikor felforrt, sózzuk, borsozzuk meg, és kislángon 10 perc alatt főzzük készre. Mielőtt levesszük a tűzről, a tejfölt kevés forró lével keverjük el, és adjuk a leveshez. A maceszgombóchoz a macesz felét áztassuk hideg vízbe, majd nyomkodjuk ki, a másik felét törjük apróra. A zsírt keverjük össze a tojásokkal, a hagymával, a petrezselyemmel, a kétféle macesszal, és ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval. 4-5 percig pihentessük, majd amikor összeáll a macesztészta, vizes kézzel formázzunk belőle apró gombócokat. A forrásban lévő levesbe téve, lassú tűzön 15-20 perc alatt főzzük készre. Szedjük tányérokba a levest, a maceszgombócokat tegyük a levesbe, de külön is tálalhatjuk.

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP