Fehérboros hagymaleves
HOZZÁVALÓK:
- 6 dkg vaj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 liter zöldségleves
- 1 dl tejszín
- 1 csokor petrezselyem
- só, őrölt bors
a kukoricagombóchoz:
- 5 evőkanál kukoricadara
- 6 dkg reszelt trappista sajt
- 2 dl víz
- só
ELKÉSZÍTÉS:
Az olvasztott vajban futtassuk meg a vékony szeletekre vágott hagymát, majd szórjuk meg a liszttel, keverjük el, és öntsük fel a borral meg a zöldséglevessel. Amikor felforrt, főzzük lassú tűzön. Közben a kukoricagombóchoz a vizet kevés sóval forraljuk fel, majd kevergetve szórjuk bele a kukoricadarát, és lassú tűzön főzzük sűrűre. Mielőtt lehúzzuk a tűzről, keverjük bele a reszelt sajtot, és még melegen, vizes kézzel, formáljunk belőle kicsi gombócokat. Amikor a leves megfőtt, öntsük bele a kevés forró lével elkevert tejszínt, és sózzuk, borsozzuk meg. A hagymalevest szedjük tányérokba, tegyük bele a sajtos kukoricagombócokat, és szórjuk meg aprított petrezselyemmel.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése