2009. jan. 30.

Fehérbableves



HOZZÁVALÓK:

- 25 dkg bab (fehér)
- 1 szál sárgarépa
- 20 dkg füstölt, sós oldalas
- babérlevél
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál liszt
- 4 evőkanál tejföl
- petrezselyem
- őrölt bors
- só



ELKÉSZÍTÉS:

Előző este áztassuk be a babot, hogy könnyebben megfőjön. Másnap tegyük fel főni a füstölt hússal együtt, bőven szórjunk mellé babérlevelet is. Amikor nagyjából megfőttek, szórjuk bele a felkarikázott répát, és sózzuk meg.Amikora a hús kész, vegyük ki egy tálra, és kockázzuk fel. A levest rántsuk be vöröshagymás-fokhagymás rántással, majd habarjuk be tejföllel, és tegyük vissza a húst. Frissen kínáljuk.

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP