Fácánhúsleves
HOZZÁVALÓK:
- 1 egész fácán
- 3 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 15 dkg karfiol
- 2 csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl száraz fehérbor
- 12 dkg cérnametélt
- 6 szem borókabogyó
- só, szemes bors
ELKÉSZÍTÉS:
A kisebb darabokra vágott fácánt tegyük fazékba, bőven öntsük fel vízzel, és forraljuk fel. Tegyük takarékra, és szedjük le a habját. Adjuk hozzá a feldarabolt répákat, a nagyobb rózsáira szedett karfiolt, a csiperkét, a hagymát, a fokhagymát, a paprikát, a paradicsomot, és fél csokor összekötött petrezselymet. Fűszerezzük sóval, szemes borssal, durvára tört borókabogyóval, és lassú tűzön, gyöngyözve főzzük kb. 3 órát, míg a hús és a zöldségek megpuhulnak. Mielőtt lehúzzuk a tűzről, öntsük bele a bort, és pihentessük a levest 10 percig. A húst, és a zöldségeket szedjük ki, a levet óvatosan szűrjük le. Tálaláskor halmozzuk a főtt cérnametéltre a zöldségeket és a húsdarabokat. Merjük rá a forró fácánlevest, és szórjuk meg petrezselyemmel.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése