2009. jan. 27.

Expressz minestrone



HOZZÁVALÓK:

- 15-15 dkg maradék főtt marhahús és gomba
- 20-20 dkg vegyes zöldség (mirelit) és tört (konzerv) paradicsom
- 8 dkg kagylótészta
- 2 marhahúsleveskocka
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál szárított oreganó (szurokfű)
- 5 dkg reszelt sajt
- őrölt bors
- só



ELKÉSZÍTÉS:

A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, a gombát leöblítjük, és felszeleteljük. Egy liter vízben megfőzzük a leveskockákat, beletesszük a darabokra vágott főtt húst. Egy fazékban, forró olajban megpirítjuk a hagymát, majd beletesszük a fagyasztott vegyes zöldséget, és közepes lángon, állandóan kevergetve megpároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a gombát, a paradicsomot, és felöntjük a levessel. Beleszórjuk a tésztát, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, és addig főzzük, amíg a tészta megpuhul. Tányérokra osztjuk, megszórjuk reszelt sajttal, és azonnal tálaljuk.

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP