2009. jan. 28.

Combás tekercs



6 személyre

HOZZÁVALÓK:


A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 3 tojás
- csipetnyi só
- 5-5 dl tej és víz
- 2 evőkanál olaj

A töltelékhez:
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dkg vaj
- őrölt bors
- só

A szószhoz:
- 3 dkg vaj
- 2 dkg liszt
- 3 dl tej
- 5 dkg trappista sajt (reszelt)
- őrölt bors
- só

A tetejére
3-3 dkg vaj és trappista sajt (reszelt)



ELKÉSZÍTÉS

A lisztet tálba szórjuk, közepébe mélyedést csinálunk, ebbe ütjük a tojást, és sóval megszórjuk. Apránként beledolgozzuk az olajat, a tejet és a vizet. 1 órát állni hagyjuk. A gombát vékony szeletekre vágjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és a vajban a gombával együtt az egészet puhára pároljuk. Beleöntjük a tejet, és kevergetve, kislángon sűrűre főzzük. Borssal, sóval megszórjuk, és a reszelt sajtot is belekeverjük. A gombát és a szószt összekeverjük. A tésztából a szokásos módon palacsintákat sütünk, a gombás töltelékkel megtöltjük, és feltekerjük. Tűzálló tálban szorosan egymás mellé tesszük a palacsintákat, reszelt sajttal megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és sütőben pirosra sütjük.



Ha az apróra vágott gombát kevés citromlével meglocsoljuk, nem barnul meg.

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP