Erdeigomba-krémleves
HOZZÁVALÓK:
- 35 dkg erdei gomba (vegyesen)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál vaj
- 6 dl húsleves (leveskockából)
- 2 dl tejszín
- 1,5 dl száraz fehérbor
- liszt
- őrölt bors
- só
ELKÉSZÍTÉS:
Mossuk meg alaposan az erdei gombákat folyó vízben, hogy ne maradjon rajtuk föld. Az olvasztott vajban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Tegyük hozzá a felaprított gombákat is, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk megdinsztelődni. Szórjuk meg a liszttel, majd öntsük fel a húslevessel, aztán a tejszínnel, és forraljuk össze. Pépesítsük botmixerrel, öntsük hozzá a bort, és még egyszer forraljuk át.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése