2009. jan. 24.

Eperleves másként



HOZZÁVALÓK:

- 5 narancs
- 10 dkg méz
- 5 dkg kristálycukor
- 50 dkg eper
- 4 mentalevél



ELKÉSZÍTÉS:

A narancsokat megmossuk, megtörüljük, és hegyes késsel kettőt spirálban meghámozunk. A narancsokat darabokra vágjuk, a levüket kifacsarjuk. Egy lábasba 1 dl vizet öntünk, hozzáadjuk a mézet és a cukrot, felforraljuk, és beletesszük a narancshéjat. Még 5 percig gyöngyöztetve forraljuk, majd levesszük a tűzről, beleöntjük a narancsok levét, és félretesszük. Az epret megtisztítjuk, félbevágjuk, a maradék narancsokat gerezdjeikre szedjük, de még a vékony hártyát is leszedjük róluk. Az eperrel együtt tálba öntjük, meglocsoljuk a sziruppal, és beletesszük a mentaleveleket. Lefedjük, és 3 órára hűtőbe tesszük.

Jó tudni
Tálaláskor pirított mandulaforgácsot szórhatunk rá.

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP