2009. jan. 23.

Eperleves



HOZZÁVALÓK:

- 1 narancs
- 15 dkg Porcukkor
- 1 vaniliarúd
- 60 dkg eper
- 2 szegfűszeg
- 2,5 dl édes vörösbor



ELKÉSZÍTÉS:

A narancs héjat gyufa szál vékonyságú szeletekre vágjuk. 5 dl vizet a cukorral és a kikapart vaníliarúddal felforralunk. Beledobjuk a narancs héjat, puhára főzzük, majd kihűtjük. Az epret megtisztítjuk, megmossuk. Felét turmixoljuk, szitán áttörjük, hozzáadjuk a cukorszirupot a borral és a szegfűszeggel, majd hűtőben 4 órát állni hagyjuk. Tálaláskor a maradék epret hosszában kettévágjuk, előhűtött csészékbe helyezzük, és ráöntjük a gyümölcsös szirupot.

Variáció
Ízesíthetjük 1 darabka fahéjjal, néhány szem kardamommaggal vagy citromhéj-darabkákkal. Díszíthetjük úgy is, hogy minden csészébe teszünk egy citromkarikát vagy mentalevelet.



Ha minden magot el akarunk távolítani, a szitán áttörés után gézzel is átnyomhatjuk.

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP