Dinnyés zöldparadicsom-leves
HOZZÁVALÓK:
- 1 szál angol zeller
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 50 dkg zöldparadicsom
- 2 db egykilós sárgadinnye (zöld)
- 1 csokor friss bazsalikom
- pár csepp Tabasco szósz
- olaj
- őrölt bors
- só
ELKÉSZÍTÉS:
A zellert karikákra, a hagymákat finomra vágjuk, majd mindet serpenyőbe tesszük, és kevés forró olajban, kislángon 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, megsózzuk, megborsozzuk, még 5 percig főzzük, majd félretesszük. A dinnyéket kettévágjuk, kimagozzuk, kivájjuk a belsejüket, robotgépben pürésítjük, majd egy tálba öntjük. A paradicsomokat kis kockákra vágjuk, és robotgépben összemixeljük a hagymákkal, a bazsalikom felével, és 2,5 dl jeges vízzel, majd a dinnyepüréhez keverjük. Pár csepp Tabascoval ízesítjük, lefedjük, és 3 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor hideg tányérokra adagoljuk, és a maradék bazsalikomlevelekkel díszítjük.
Ha túl keserű lenne a leves, kevés kristálycukorral édesíthetjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése