2009. jan. 21.

Currys csirkeleves



HOZZÁVALÓK:

- 50 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg zöldbab
- 1 csokor újhagyma
- 1-1 evőkanál mogyoróolaj és szójaszósz
- fél mokkáskanál curry
- 1 liter csirkehúsleves (leveskockából)
- 2,5 dl tej
- 1 citrom (leve)
- 8 bazsalikomlevél
- őrölt bors
- só



ELKÉSZÍTÉS:

Vizet forralunk, és feloldjuk benne a leveskockát. A húst vékony csíkokra vágjuk, a zöldbabot megtisztítjuk és félbevágjuk. Az újhagyma végeit levágjuk, a hagymát csíkokra szeljük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, 2 percre beletesszük a húst, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldbabot, összekeverjük, és 2 percig pároljuk. Megszórjuk curryvel, felöntjük a húslevessel, a tejjel, a szójaszósszal, lefedjük, és felforraljuk. Amikor forr, mérsékeljük a lángot, és 10 percig takarékon főzzük tovább, közben sózzuk, borsozzuk. Beletesszük az újhagymát, és meglocsoljuk a citromlével, majd még 2 percig főzzük. Utófûszerezzük, és finomra vágott bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP