2009. jan. 20.

Csirkés-currys rizsleves



HOZZÁVALÓK:

- 3 egész csirkecomb
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 10 dkg hosszú szemű rizs
- fél dl olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kiskanál curry
- só, őrölt bors
- 1 csokor petrezselyem



ELKÉSZÍTÉS:

A forró olajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a lebőrözött, kicsontozott, kisebb kockákra darabolt csirkecombot, és süssük fehéredésig. Szórjuk bele a kis kockákra vágott répákat, és pirítsuk még 2-3 percig. Öntsük fel 1,5 liter vízzel, amikor felforrt, ízesítsük sóval, borssal, curryvel, és közepes tűzön főzzük félpuhára. Szórjuk bele a rizst meg a petrezselymet, keverjük össze, és lassan, gyöngyözve főzzük készre. Amikor lehúzzuk a tűzről, nem baj, ha a rizs kicsit roppanós, mert a forró levesben 10 perc állás közben majd teljesen megpuhul. Forrón tálaljuk.

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP