Csirkés padlizsánleves
HOZZÁVALÓK:
- 70 dkg padlizsán
- 40 dkg uborka
- 2 csirkemell
- 25 dkg metélt tészta
- 2 citrom (leve)
- 1 fej hagyma
- 1 cm gyömbér (darabka)
- 1 kávéskanál kömény
- 1 kávéskanál fűszerpaprika (piros)
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 kávéskanál kurkuma
- 1 kávéskanál curry
- 4 koriandermag
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 evőkanál olaj
- só
ELKÉSZÍTÉS:
Az olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk az őrölt fűszereket és 4 dl vizet. Összekeverjük, felforraljuk, sóval ízesítjük, és 15 percig főzzük. A csirkemellet hosszú, vékony szeletekre vágjuk, a levesbe tesszük a felkockázott uborkával és padlizsánnal, és 25 percig főzzük. A tésztát sós vízben kifőzzük, és a főzés vége előtt 5 perccel a leveshez adjuk. A tűzről levéve citromlével ízesítjük, korianderrel megszórva, citromkarikákkal díszítve tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése