2009. jan. 18.

Csirkehúsleves póréhagymával



HOZZÁVALÓK:

- 2-2 póréhagyma és csirkecomb
- 1 csirkemell
- 1 tyúkhúsleveskocka
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál (babérlevél, zsálya, kakukkfű, rozmaring, bazsalikom) szárított fűszerkeverék
- 3 evőkanál mazsola
- 1 kávéskanál őrölt bors
- só



ELKÉSZÍTÉS:

A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, a csirke bőrét lehúzzuk. Másfél liter vízben megfőzzük a leveskockákat, teatojásban beletesszük a fűszerkeveréket, a póréhagymát, a csokorban hagyott petrezselymet, végül a csirkehúst, és megsózzuk, megborsozzuk. Lefedjük, lassan felforraljuk, majd takaréklángon, gyöngyöztetve főzzük tovább. Amikor a hús megpuhult, kivesszük a petrezselymet és a fűszerkeveréket. Egy tálra tesszük a csirkehúst, hűlni hagyjuk, majd lefejtjük a csontról, és kis kockákra vágjuk. Visszatesszük a levesbe, megborsozzuk, és beletesszük a langyos vízben áztatott és leöblített mazsolát. Összekeverjük, és még néhány percig kislángon főzzük.


Vékony szelet fehér kenyeret kínáljunk hozzá. A mazsolát apróra vágott aszalt szilvával is helyettesíthetjük.

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP