2009. jan. 17.

Csirkehúsleves keletiesen



HOZZÁVALÓK:

- 1 (kb. 1,2 kg-os) csirke
- 50 dkg sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 25 dkg (fagyasztott) zöldborsó
- 2 fej vöröshagyma
- 2 cm friss gyömbér
- 1-1 evőkanál őrölt kurkuma és paradicsompüré
- 2 szál zeller
- 1 citrom (leve)
- 2 evőkanál finomra vágott korianderlevél
- őrölt bors
- só



ELKÉSZÍTÉS:

A csirkét feldaraboljuk, fazékba tesszük, hideg vizet öntünk rá, és felforraljuk. Beletesszük a reszelt hagymát és gyömbért, a kurkumát, megsózzuk, borsozzuk, és 1 óráig kislángon főzzük. Közben a répákat kis kockákra daraboljuk, a zellerszárakat felkarikázzuk. Amikor a csirkehús már puha, kiszedjük a levesből, és leszedjük a csontról. A levest leszűrjük, hozzáadjuk a paradicsompürét, és annyi vizet, hogy 1,2 liter folyadékot kapjunk. Felforraljuk, beletesszük a répákat meg a zellert, félpuhára főzzük, majd visszatesszük a csirkehúst, a zöldborsót, és még 10 percig főzzük. A citrom levével savanyítjuk, és koriandert szórunk a tetejére.


Ez a leves hidegen is finom. Dúsíthatjuk, ha a répákkal egy időben 10 dkg rizst is belefőzünk.

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP