2009. jan. 29.

Fahéjas szilvaleves



HOZZÁVALÓK:

- 1 kg szilva (magazott)
- 1 csapott mokkáskanál só
- 1 kiskanál szegfűszeg
- 1 citrom
- 25 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 1,5 dl tejszín
- rum



ELKÉSZÍTÉS:

A megmosott szilvákat hosszában vágjuk félbe, magozzuk ki, és tegyük fazékba. Öntsünk rá 1,5 liter forró vízet, és ízesítsük sóval, fahéjjal, szegfűszeggel meg a citrom reszelt héjával. Amikor felforrt, szórjuk bele a cukrot, és egyenletesen keverve öntsük hozzá a kevés hideg vízzel simára kevert pudingport. Ezután közepes tűzön főzzük pár percig, majd öntsük hozzá a kevés forró levessel elkevert tejszínt. Amikor a leves újból elérte a forráspontot, húzzuk le a tűzről, ízesítsük kevés rummal, és először hideg vízfürdőbe téve, majd hűtőben jól hűtsük le. Hidegen tálaljuk, és friss citromfűvel díszítsük.

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP