2009. jan. 14.

Brokkolileves rizzsel és tofuval



HOZZÁVALÓK:

- 20 dkg füstölt tofu
- 8 fafülgomba (szárított)
- 10 dkg hosszú szemű rizs
- 2 fej (kb. 90 dkg) brokkoli
- 4 zellerszár
- 1,2 liter zöldségleves (leveskockából)
- őrölt bors
- só



ELKÉSZÍTÉS:

A tofut apró kockákra vágjuk. A gombát 30 percre langyos vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. Csak a kalapokat használjuk, melyeket hosszú, vékony szeletekre vágunk. A rizst megmossuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a vastag szárakat kivágjuk. A zellerszárak fás részeit levágjuk, a szárakat felkarikázzuk. A zöldséglevesbe tesszük a brokkolit, a gombaszeleteket, a zellerkarikákat, és sóval, borssal ízesítjük, majd felforraljuk. Beletesszük a rizst, és készre főzzük. A tofukockákkal megszórva tálaljuk.



Tofut, füstölt tofut és fafülgombát az ázsiai boltokban és a szupermarketekben szerezhetünk be.

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP