2009. jan. 14.

Citromos borjúraguleves karalábéval



HOZZÁVALÓK:

- 40 dkg borjúcomb
- 10 dkg vaj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 3 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- fél fej karalábé
- őrölt fehér bors
- só
- 2 dl tejföl
- 5 dkg liszt
- 1 citrom
- 1 evőkanál petrezselyem



ELKÉSZÍTÉS:

A megolvasztott vajban pirítsuk meg a finomra vágott hagymát és az egészen apróra vágott paprikát. Tegyük bele az 1-2 cm-esre kockázott húst, és minden oldalát pirítsuk kérgesre. Amint megpirult, sóval és borssal ízesítsük.
A répákat és karalábét is vágjuk ugyanakkora darabokra, mint a húst.
Amikor a hús már majdnem megpuhult, szórjuk bele a zöldségeket, és együtt főzzük tovább. Ügyeljünk arra, hogy a lé mindig ellepje, a főzés közben elpárolgott vizet pótoljuk! Amikor megfőtt, habarjuk be: a tejfölt a liszttel keverjük csomómentesre, majd kevergetve öntsük a leveshez, és forraljuk ki. A jól megmosott citromot vágjuk vastag karikákra, és főzzük a levesbe. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP