Brokkolikrémleves puliszkagombóccal
HOZZÁVALÓK:
- 60 dkg brokkoli
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 6 dl zöldségleves
- 1,5 dl tejszín
- 1,5 dl víz
- 5 evőkanál kukoricadara
- 1 kiskanál paprikakrém
- 5 dkg reszelt parmezán sajt
- őrölt szerecsendió
- bors
- só
ELKÉSZÍTÉS:
A rózsákra szedett brokkolit futtassuk meg az olvasztott vajban. Szórjuk meg liszttel, keverjük össze, és öntsük fel a zöldséglevessel. Sóval, borssal, őrölt szerecsendióval fűszerezzük, és addig főzzük, míg megpuhul. Turmixoljuk össze, öntsük bele a tejszínt, forraljuk fel, és húzzuk le a tűzről. A levesbetéthez a vizet sóval forraljuk fel, szórjuk bele a kukoricadarát, és kevergetve főzzük addig, míg az edény falától elválik. Húzzuk félre a tűzről, és keverjük bele a paprikakrémet meg a parmezánt. Melegen, vizes kézzel formázunk belőle apró gombócokat. Tálaláskor a levest merjük tányérokba, és a puliszkagombócokkal kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése