2009. jan. 12.

Brokkolikrémleves pirított gombával és sajttal



HOZZÁVALÓK:

- 90 dkg friss brokkoli
- 5 dkg margarin
- 1 közepes fej vöröshagyma
- zöldség leves
- 1,5 dl tejszín
- só, őrölt bors
- 15 dkg csiperkegomba
- 8 dkg reszelt óvári sajt
- 3 evőkanál olívaolaj
- fél csokor petrezselyem
- só, őrölt bors



ELKÉSZÍTÉS:

Az olvasztott margarinban megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a szárastól kisebb darabokra vágott brokkolit, és felöntjük annyi zöldséglevessel, hogy két ujjnyira ellepje. Amikor felforrt, kislángon puhára főzzük. Közben a csiperkét vékony cikkekre vágjuk, majd a forró olajban megpirítjuk, és sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük. A megfőtt levest krémesre turmixoljuk, sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a kevés forró lével elkevert tejszínt. Amint újból felforrt, lehúzzuk a tűzről, forrón tányérokba szedjük, megszórjuk pirított gombával és reszelt sajttal.

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP