2009. jan. 11.

Bazsalikomos leves



HOZZÁVALÓK:

- 2 csokor bazsalikom
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 liter (1 leveskockából) húsleves
- 2 dl főzőtejszín
- 6 evőkanál (pehely) burgonyapüré
- őrölt bors
- só



ELKÉSZÍTÉS:

A finomra vágott hagymát az olajban megpirítjuk, felöntjük az előre elkészített húslevessel, és felforraljuk. 5 percig hagyjuk főni, aztán beletesszük a szárukról letépkedett, felaprított bazsalikomleveleket meg a tejszínt, és kislángon, állandóan kevergetve sűrű krémlevessé főzzük. Közben beleszórjuk a burgonya pelyhet, sózzuk, borsozzuk. Ha elérte a kellő sűrűséget, levesszük a tűzről, és amikor kihűlt, hűtőbe tesszük másnapig. Tálaláskor a maradék bazsalikomlevelekkel díszítjük

Ajánlás:

A villámgyors, vitamindús krémlevest kaporral, petrezselyemmel ugyanígy készíthetjük.

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP