2009. jan. 8.

Bajor tormaleves



HOZZÁVALÓK:


- 1 szál torma (friss)
- 30 dkg liszt
- 5-5 dl tej és húsleves (leveskockából)
- 2 dkg vaj
- fél citrom (leve)
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 dl tejszín
- cukor
- őrölt fehér bors
- só
- 1 szelet pirítós
- zsázsalevél



ELKÉSZÍTÉS:

A tormát megreszeljük, és citromlével elkeverjük. Egy fazékban felolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk benne a lisztet, majd hozzáöntjük a húslevest és a tejet. Állandóan kevergetve felforraljuk, és belekeverjük a reszelt tormát. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük, majd levesszük a tűzről, és melegen tartjuk. Az apró kockákra vágott szalonna zsírját kisütjük, majd a zsírjában megpirítjuk a pirítós kockákat is. A tejszínt belekeverjük a levesbe, és felforraljuk, de nem főzzük tovább. A szalonna- és kenyér kockákat a leves tetejére szórjuk, és zsázsalevéllel díszítjük.


A levest friss cipóban is tálalhatjuk.

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP