Bárányleves
HOZZÁVALÓK:
- 2 bárányborda
- 1,5 liter húsleves (leveskockából)
- 1 citrom (leve)
- 4 szál újhagyma
- 2,5 dkg vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 mentalevél
- 2 evőkanál kapor (apróra vágott)
- 1 evőkanál koriander (apróra vágott)
- őrölt bors
- só
ELKÉSZÍTÉS:
A húst lefejtjük a csontról, majd kockákra, a hagymát a zöldjével együtt apróra vágjuk. A vajban megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a csontokat, és megpirítjuk. Ráöntjük a felforralt húslevest, a citromlé felét, a zúzott fokhagymát, és sóval, borssal ízesítjük. Fedő alatt 10 percig kislángon főzzük, majd beletesszük a húskockákat, és még 15 percig főzzük. Ha szükséges, újrafűszerezzük, végül hozzáadjuk a maradék citromlevet, a mentaleveleket, a kaprot és a koriandert. Melegen, tálkákban tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése