2009. jan. 7.

Brokkolis-karfiolos tofunyársak



HOZZÁVALÓK:


- 50-50 dkg brokkoli, karfiol
- 50 dkg tofu
- 1,5 dl olívaolaj
- durvára tört színes bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál zellerlevél
- fél csokor petrezselyem
- só
- 12 bambusznyárs


ELKÉSZÍTÉS:

A brokkolit és a karfiolt kisebb rózsákra szedjük, sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A tofut 2x2 centis kockákra daraboljuk, majd az előkészített zöldségekkel együtt váltakozva bambusznyársakra húzzuk. A páchoz az olívaolajat sóval, borssal, zúzott fokhagymával, aprított zellerlevéllel, petrezselyemmel fűszerezzük, és meglocsoljuk vele a tofunyársakat. Ezután 30 percig pihentetejük, majd forró serpenyőben a saját olajával pirosra sütjük. Amikor elkészült, forrón tálaljuk, és külön tálkában simára kevert, sózott tejfölt kínálunk hozzá.

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP