2009. febr. 17.

Hideg meggyleves mentával



HOZZÁVALÓK:

- 50 dkg kimagozott meggy
- 2 dl tejszín
- 5 dkg liszt
- 10 mentalevél
- 2 citrom
- 3 dkg egész fahéj
- 1 dkg egész szegfűszeg
- 10 dkg cukor



ELKÉSZÍTÉS:

A fahéjat és a szegfűszeget 4 dl vízben legalább 10 percre tegyük fel főni. Amikor már jól kiadták az ízüket, szűrjük a fűszerkivonatot 6-7 dl vízhez. Szórjuk bele a cukrot, majd amikor felforrt, a meggyet is. A tejszínből és a lisztből készítsünk habarást, amit óvatosan keverjünk a leveshez, hogy csomómentes legyen. Ha felforrt, hagyjuk kihűlni. Közben tépkedjük bele a mentaleveleket, és karikázzuk bele a citromokat is. Tálalásig tegyük hűtőbe, 8-10 °C-on kínálhatjuk.

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP