2009. febr. 8.

Gombaleves gazdagon



HOZZÁVALÓK:

- 75 dkg csiperkegomba
- 40 dkg (vegyesen) zúza és csirkenyak
- 4 fej vöröshagyma
- 1 babérlevél
- 2 szem szegfűszeg
- 5 dkg vaj
- 3 sárgarépa
- 2 zellerszár
- 2-2 evőkanál metélőhagyma, tárkony és pörkölt szezámmag
- 4 evőkanál kukoricaliszt
- 1 evőkanál reszelt citromhéj
- 2 dl tejföl
- őrölt bors
- só



ELKÉSZÍTÉS:

A megtisztított zúzát és a bőr nélküli csirkenyakat darabokra vágjuk, és egy nagy lábasban 2 egész hagymával, sóval, borssal, babérlevéllel, szegfűszeggel 2 liter vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, lefedjük, és kis lángon, gyöngyöztetve 1 óráig főzzük, amíg körülbelül 1,5 liter marad belőle. Leszűrjük, amikor kihűlt, hűtőbe tesszük, majd kanállal leszedjük a zsírt a tetejéről. A felforrósított vajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, a felszeletelt sárgarépát és zellert, hozzáadjuk a metélőhagymát meg a tárkonyt, és jól összekeverve néhány percig együtt pároljuk. Végül beletesszük a vékony szeletekre vágott gombát, megszórjuk a kukoricaliszttel, és összekeverjük. Lassan felöntjük a húslevessel, és addig főzzük, amíg a gomba megpuhul, a leves pedig besűrűsödik. Megsózzuk, megborsozzuk, és beletesszük a citromhéjat. A tejfölt közvetlenül a tálalás előtt keverjük bele, és ekkor hintjük meg a pörkölt szezámmaggal is. Reszelt parmezán sajtot kínálunk mellé.

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP