2008. dec. 16.

Borsófőzelék


Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg sertés lapocka
- 1 paprika
- 30 dkg zöldborsó
- liszt
- pirospaprika
- bors
- só
- tej
- olaj

Elkészítés:
Az olajon megpirítom a hagymát, beleszelem a paprikát, megszórom pirospaprikával borsozom és rádobom a kockára vágott husit majd megsózom. Egy kicsit lesütöm, majd egy deci vízzel főzöm addig, míg három negyedrészben megpuhult. Ekkor felengedem 1-1,5 liter vízzel,és forrás után beleteszem a borsót. Pár percig forralom, majd tejjel elkeverem a lisztet,és ezzel a habarással besűrítem. Lehet tenni bele petrezselyemzöldet is.

Elkészítési idő: 80 perc

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP