2009. febr. 25.

Zúzás-velős kakas töke pörkölt


Hozzávalók:
(4 személyre)
- 80 dkg csirkezúza,
- 20 dkg sertés velő,
- 20 dkg kakas töke,
- 6 fej vöröshagyma,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 1 db sárga paprika,
- 1 db paradicsom,
- só,
- bors,
- pirospaprika ( ízlés szerint ),
- csipetnyi majoranna,
- kevés babérlevél,
- 1 dl vörösbor

Elkészítés:

A vöröshagymát kockára vágjuk, zsiradékon ( olaj v. zsír ) aranysárgára pirítjuk, majd a megtisztított és összevágott csirkezúzával pirítjuk tovább. A tűzről levéve pirospaprikával megszórjuk, majd pedig vízzel felöntve pároljuk.
Ízesítőként kevés babérlevelet, egy csipet majorannát, őrölt feketeborsot és zúzott fokhagymát adunk hozzá.
1 1/2 óra párolás után belerakjuk a kakas tökét, és további 1 órát főzzük. Közben beletesszük a paradicsomot és sárgapaprikát. A főzési idő kb. 2 1/2 - 3 óra. Mielőtt a pörköltet befejeznénk, hozzáadjuk a tisztított sertés velőt, és készre pároljuk.

Köretként házi tarhonya, galuska, kapros túrós csusza, stb. illik hozzá.
Fortély:
Mielőtt befejeznénk, ízét karakteresebbé tehetjük kevés vörösbor hozzáadásával.

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP