2009. febr. 16.

Hideg szilvakrémleves



HOZZÁVALÓK:

- 3 dkg fahéj (egész)
- 1 dkg szegfűszeg
- 20 dkg kristálycukor
- 1 darab citrom (reszelt héja)
- 30 dkg szilva (magazott)
- 1 dl tejszín
- 4 dkg liszt
- 16-20 szem szilva (aszalt)
- 1,5 dl vörösbor



ELKÉSZÍTÉS:

Főzzünk fűszerkivonatot másfél deci vízzel, a fahéjjal, a szegfűszeggel, 5 dkg cukorral, és a citrom héjával. Míg visszaforr egy decire, készítsük elő a szilvát. Ha mélyhűtött, olvasszuk ki, magozzuk ki, és vágjuk kockákra. 15 dkg cukrot szórjunk 1 liter vízbe, tegyük bele a szilvákat, és főzzük meg. Szűrjük hozzá a fűszerkivonatot, vigyázva, hogy a fűszerdarabok ne kerüljenek bele. A tejszínből és a lisztből készítsünk habarást, és sűrítsük be a levest. Pépesítsük botmixerrel, és hűtsük le. Adagonként 4-5 szem aszalt szilvát áztassunk be a borba, és tálaláskor a borral együtt tegyük a leveshez.

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP