2009. febr. 14.

Hideg cukkinileves



HOZZÁVALÓK:

- 1 zöldségleveskocka
- 1 zöld citrom
- 50 dkg cukkini
- 2-2 evőkanál olaj és petrezselyem

A díszítéshez:
- néhány szál kapor
- őrölt bors
- só



ELKÉSZÍTÉS:

A leveskockát 5 dl vízben megfőzzük, a citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A cukkinikat vékony karikákra vágjuk, és vízgőz fölött 10 percig pároljuk, majd robotgépbe tesszük. Ráöntjük a levest, az olajat, a citromlé felét, sózzuk, borsozzuk, és sűrű krémlevessé mixeljük. Amikor lehűlt, legalább 3 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt belekeverjük a maradék citromlevet és a finomra vágott kaprot, majd tányérokba adagoljuk. Reszelt citromhéjjal és kaporral díszítve tálaljuk.

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP