2009. febr. 12.

Hamis palócleves



HOZZÁVALÓK:

- 40 dkg zöldbab
- 30 dkg burgonya
- fél dl olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 1,5 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 1 csokor friss kapor
- só, őrölt bors



ELKÉSZÍTÉS:

A forró olajban futtassuk meg a hagymát, a zúzott fokhagymát, majd húzzuk le a tűzről, szórjuk meg pirospaprikával, és keverjük össze. Adjuk hozzá a 2-3 centis darabokra vágott zöldbabot, a kockákra darabolt krumplit, és öntsük fel annyi vízzel, hogy 3 ujjnyira ellepje. Amikor felforrt, sózzuk, borsozzuk meg, majd szórjuk bele az apró kockákra vágott paradicsomot, paprikát, és főzzük készre. A tejfölt a liszttel és kevés vízzel keverjük el, majd adjunk hozzá egy kis forró levest, és kevergetve öntsük a leveshez. Amikor újból felforrt, szórjuk meg a finomra vágott kaporral, és húzzuk le a tűzről. Forrón szedjük tányérokba, és locsoljuk meg a simára kevert tejföllel.

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP