2009. febr. 7.

Gesztenyés káposztaleves



HOZZÁVALÓK:

- 1 kis fej káposzta
- 20 dkg császárszalonna
- 2 evőkanál vaj
- 25 dkg gesztenye
- fél evőkanál szójaszósz
- 5 dl zöldségleves (leveskockából)
- őrölt bors
- só



ELKÉSZÍTÉS:

Behasítjuk a gesztenyéket, forró sós vízben 20 percig héjastól főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk száradni. Amikor kihűlt, meghámozzuk. A szalonnát kockákra vágjuk, és kivajazott serpenyőben megpirítjuk. Beletesszük a darabokra vágott káposztát, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a húslevest meg a szójaszószt, és belerakjuk a gesztenyét. Kislángon, néha megkeverve 15 percig főzzük.

0 megjegyzés:

Süssünk-főzzünk!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP